Administrar

Des que a mitjans de 2004 vaig descobrir el lamentable estat d'abandó en que es trobava aquest vaixell, no he parat de moure cel i terra per intentar que el miracle de la seva salvació es produís. No sé si la meva intervenció hi ha tengut res a veure, però el fet és que ara el "Miquel Caldentey" s'està restaurant a Narbona, França. El que sí sé és que les institucions mallorquines que se'n haurien d'haver preocupat sempre han mirat cap a un altra lloc: quan el futur de la goleta era més que incert, i ara que ja no ho és tant, els nostres responsables polítics podrien haver fet més,....però es veu que mirar pel bé de la Cultura -el patrimoni marítim n'és una de tantes expressions- no dóna gaires vots...

Reunió del "Syndicate Mixte du Pailebot Miquel Caldentey"

jrc | 11 Maig, 2009 17:21

He rebut un correu dels "Amis de Notre Damme de Consolation", dels que ja vaig contar que participen en la restauració del Miquel Caldentey. M'expliquen que el 6 de maig van tenir una reunió amb el "Syndicate Mixte du Pailebot Miquel Caldentey".

El correu és en francés. L'amic Teo, de NetTVCat Catalunya Nord, me'n ha fet una mica de traducció. El missatge no aporta excessiva informació, però al manco ens permet saber que s'està fent feina. A veure si la maleïda crisi em dona una mica d'alè i aviat puc pegar un bot fins Narbona a constatar per mi mateix l'estat en que es troba el vaixell. Més o manco, el missatge diu:

La reun

La reunió dels membres del "Syndicate Mixte du Pailebot Miquel Caldentey" va tenir lloc el passat dimecres 6 de maig, essent-hi presents la major part dels representants de les institucions que el conformen. Després d'una visita a les obres de restauració que ja s'han duit a terme en el pailebot, la reunió es va celebrar a bord del "Marie Thérèse". (*)

Es van reafirmar tres eixos orientatius importants:

- assegurar la durabilitat necessària al projecte

- reforçar-ne l'aspecte cultural i educatiu

- respectar la metodologia i les regles concernents a un monument classificat i protegit, propietat d'un sindicat territorial

Un intercanvi d'opinions entre els presents va permetre presentar un avançament de les obres a realitzar i els documents d'estudi del projecte.

Les proposicions per a la motorització i l'avaluació del cost anual de manteniment permeten fer palesa la importància d'escollir un bon projecte d'explotació del vaixell i la necessitat de crear-ne una agenda i un pressupost provisional.

Per anar satisfent les expectatives del projecte amb una agenda menys atapaïda, es van proposar reunions més freqüents de les tres cominsions que formen el Sindicat.

La comissió tècnica, sota la responsabilitat de Yann Pajot (el mestre d'aixa que dirigeix el taller-drassana) es reunirà a principis del proper mes de juny.
A la reunió es visionaren un documental sobre el que ja s'ha fet i algunes imatges del Miquel Caldentey navegant, datades a l'any 1972, que ens convidaven a sommiar.
(*) El Marie Thérèse és una embarcació pròpia dels canals, construïda en 1855 i restaurada al mateix taller on s'està recuperant el Miquel Caldentey

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS