Administrar

Des que a mitjans de 2004 vaig descobrir el lamentable estat d'abandó en que es trobava aquest vaixell, no he parat de moure cel i terra per intentar que el miracle de la seva salvació es produís. No sé si la meva intervenció hi ha tengut res a veure, però el fet és que ara el "Miquel Caldentey" s'està restaurant a Narbona, França. El que sí sé és que les institucions mallorquines que se'n haurien d'haver preocupat sempre han mirat cap a un altra lloc: quan el futur de la goleta era més que incert, i ara que ja no ho és tant, els nostres responsables polítics podrien haver fet més,....però es veu que mirar pel bé de la Cultura -el patrimoni marítim n'és una de tantes expressions- no dóna gaires vots...

Modestes reflexions envers la misiva de Catalina Julve

jrc | 01 Agost, 2008 08:09

Amb els qui hagueu tengut la santa paciència de llegir la carta de la Consellera Catalina Julve, publicada a l'últim post d'aquest humil blog, i amb els qui no l'hagueu llegida també, vull compartir dues reflexions:

 

En el quart paràgraf de la seva misiva, la consellera assegura que, "Un cop informats de les dificultats per a la restauració, oferirem la col·laboració del Consell de Mallorca per tal de que el Miquel Caldentey no es perdés de forma definitiva..." Aquesta afirmació contrasta amb les conclusions que l'antecesor de Julve, Miquel Àngel Borras, va extreure de la visita a la goleta per part de tècnics del Consell, el gener de 2006: que la goleta era "irreparable" i, per tant, la seva restauració "es imposible" (Diario de Mallorca, 9 de març de 2006). Lo lògic és pensar que si l'anterior conseller de Medi Ambient consideraba imposible la recuperació del vaixell, no té sentit l'oferiment que Julve menciona a la seva carta. O si?

Al final de la seva carta, Julve ens diu que "...el pas imprescindible per a poder valorar els termes d'aquesta col·laboració, és que els responsables legals de l'embarcació facin una petició formal al Consell de Mallorca...". Senyora Julve: amb tot el respecte li he de dir que que no crec que les institucions involucrades en la restauració del Miquel Caldentey tenguin cap necessitat de demanar ajuda a ningú, ja que no s'han fixat un termini concret per a l'execució del projecte. Al manco jo, en el seu lloc, no demanaria cap intervenció d'altres institucions, tot i que Louis Nivet, tinent de batle de l'ajuntament de Port Vendres, propietari del vaixell, va declarar ara fa un any que estaven oberts a qualsevol col·laboració provinent de l'àmbit dels Països Catalans. Consider que la premisa bàsica per aconseguir que algun dia les mallorquines i els mallorquins poguem gaudir de l'ús de la goleta, és precisament que els nostres representants es moguin en la direcció adequada. És a dir: és el Consell de Mallorca el que ha d'oferir la seva col·laboració a les autoritats gales, i no pas aquestes les que han de so·licitar-la.

Això és tot. De moment. Salut!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS