Administrar

Des que a mitjans de 2004 vaig descobrir el lamentable estat d'abandó en que es trobava aquest vaixell, no he parat de moure cel i terra per intentar que el miracle de la seva salvació es produís. No sé si la meva intervenció hi ha tengut res a veure, però el fet és que ara el "Miquel Caldentey" s'està restaurant a Narbona, França. El que sí sé és que les institucions mallorquines que se'n haurien d'haver preocupat sempre han mirat cap a un altra lloc: quan el futur de la goleta era més que incert, i ara que ja no ho és tant, els nostres responsables polítics podrien haver fet més,....però es veu que mirar pel bé de la Cultura -el patrimoni marítim n'és una de tantes expressions- no dóna gaires vots...

3ª Trobada de barques clàssiques al Port d'Addaia

jrc | 30 Agost, 2008 08:06

Els Amics de la Mar de Menorca m'han fet arribar aquests dies la comunicació de la celebració, el 20 i 21 de setembre, de la 3ª Trobada de barques clàssiques del port d'Addaia. Mai no he pogut assistir a la invitació, ni crec que ho pugui fer enguany. A més a més, no tenc barca jo, tot i que estic segur que això no representaria cap obstacle per a que els amics menorquins em rebéssin amb els braços ben oberts.

Des d'aquí els hi dón les gràcies per la invitació i els hi desitg l'èxit que probablement ja tenen assegurat. Esper, algún d'aquests anys, poder acudir a la cita.

Vaixells d'època a la badia de Palma

jrc | 18 Agost, 2008 07:38

Com ja vaig advertir en el seu dia, el Miquel Caldentey no serà l'únic tema del que m'ocuparé en aquest bloc. La setmana que acabam de deixar enrera es va celebrar a Palma el "XXIV Trofeo Almirante Conde de Barcelona" de vaixells d'època. No em sento gaire còmode en l'ambient més aviat "pijo" que es respira en aquest tipus d'events. Ni amb la proliferació de banderes espanyoles que comporten. Però aquest, concretament, representa una bona ocasió per contemplar i fotografiar algunes de les joies que actualment naveguen pel món. (Segueix)

Una associació per al Miquel Caldentey

jrc | 10 Agost, 2008 07:51

Gairebé d'ençà que conec l'existència, la història i la situació del Miquel Caldentey, que em gira pel cap la possibilitat de crear una associació per lluitar per la salvació de la quasi centenaria goleta mallorquina. Pot ser hagués tengut més sentit, la constitució d'aquesta associació, fa uns quatre anys, quan el futur del vaixell era incert, i tot apuntava més aviat cap a la seva desaparició definitiva. Ara el Miquel Caldentey, en teoria, està salvat, tot i que encara manca un bon grapat d'anys per a que la seva restauració esdevingui una realitat completa.

Tot i això, encara resta assolir un dels objectius que jo, particularment, em vaig fixar quan vaig conèixer el pailebot: aconseguir de les institucions mallorquines la seva involucració en el projecte de recuperació del Miquel Caldentey. El Consell de Mallorca, concretament, és el que té totes les competèncis en aquest tema, i sempre se'n ha desentès, argumentant que no poden actuar si no és que desde Catalunya Nord els responsables de la restauració del vaixell no sol·liciten la col·laboració. Pot ser per això sí seria interessant poder lluitar des de la plataforma que constitueix una associació, ja que així es podrien demanar subvencions que es podrien destinar a sufragar, en part, el projecte que el Syndicate Mixte du pailebot Miquel Caldentey duu a terme a Narbona, o bé es podria sol·licitar d'una manera més "oficial", per dir-ho d'alguna forma, la participació del Consell en l'esmentat projecte. Desconec quines serien, legalment, aquetes possibilitats, però només és questió d'informar-se'n una mica...

Vos anim a que em faceu arribar els vostres comentaris, idees o suggeriments sobre aquest tema, i si algú s'atreveix a acompanyar-me en l'aventura jo hi estic disposat: si fins ara no he donat la passa és per que no he tengut el suport necessari (per crear una associació s'han de menester, al manco, tres persones, si no vaig errat, però convendria que fóssim alguns més...).

Ànim doncs. Esper les vostres notícies. Salut!

Modestes reflexions envers la misiva de Catalina Julve

jrc | 01 Agost, 2008 08:09

Amb els qui hagueu tengut la santa paciència de llegir la carta de la Consellera Catalina Julve, publicada a l'últim post d'aquest humil blog, i amb els qui no l'hagueu llegida també, vull compartir dues reflexions:

 (Segueix)

Correspondència amb Catalina Julve, Consellera de Medi Ambient

jrc | 01 Agost, 2008 06:30

A l'últim post us parlava d'una carta que vaig remetre a Catalina Julve i de la contestació que ella em va adreçar a mi. Us reprodueixo aquí ambdues misives, per si us interessa...

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS