Administrar

Des que a mitjans de 2004 vaig descobrir el lamentable estat d'abandó en que es trobava aquest vaixell, no he parat de moure cel i terra per intentar que el miracle de la seva salvació es produís. No sé si la meva intervenció hi ha tengut res a veure, però el fet és que ara el "Miquel Caldentey" s'està restaurant a Narbona, França. El que sí sé és que les institucions mallorquines que se'n haurien d'haver preocupat sempre han mirat cap a un altra lloc: quan el futur de la goleta era més que incert, i ara que ja no ho és tant, els nostres responsables polítics podrien haver fet més,....però es veu que mirar pel bé de la Cultura -el patrimoni marítim n'és una de tantes expressions- no dóna gaires vots...

Una mica d'història (i III)

jrc | 31 Juliol, 2008 13:56

Primeres passes per a la salvació del Miquel Caldentey

Als inicis del 2007, després de les oportunes negociacions entre el govern de l'Estat francès i alguns ajuntaments de Catalunya Nord, es va projectar, a la fi, un protocol de restauració del Miquel Caldentey, que començava per traslladar el vaixell a un lloc adient on acometre les tasques de rahabilitació. Així, el 30 de gener el vaixell fou traslladat per carretera fins el Chantier d'Insertion "Charpentiere de Marine", un taller drassana depenent del Centre Permanent d'Initiatives pour l'Environnement (CPIE), i dirigit per l'experimentat mestre d'aixa Yann Pajot

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS