Administrar

Des que a mitjans de 2004 vaig descobrir el lamentable estat d'abandó en que es trobava aquest vaixell, no he parat de moure cel i terra per intentar que el miracle de la seva salvació es produís. No sé si la meva intervenció hi ha tengut res a veure, però el fet és que ara el "Miquel Caldentey" s'està restaurant a Narbona, França. El que sí sé és que les institucions mallorquines que se'n haurien d'haver preocupat sempre han mirat cap a un altra lloc: quan el futur de la goleta era més que incert, i ara que ja no ho és tant, els nostres responsables polítics podrien haver fet més,....però es veu que mirar pel bé de la Cultura -el patrimoni marítim n'és una de tantes expressions- no dóna gaires vots...

Una mica d'història (I)

jrc | 23 Juliol, 2008 09:56

Vos pas a contar el que sé de la història del Miquel Caldentey. Ho faré a trocets, per a no cansar-vos massa. Som-hi:

Els inicis

1913: Miquel Caldentey Ginard, empresari gabellí (gentilici de Capdepera) veu com els seus competidors disposen dels seus propis vaixells per al transport de mercaderies, i no es vol quedar enrera. És així que tres anys després, el 8 d'agost de 1916, és avarat a les drassanes Llompart, de Palma, un pailebot de trenta metres d'eslora i cent tones de capacitat a les seves bodegues: el Miquel Caldentey. Es tracta d'un dels darrers vaixells de la seva classe que es construeixen a Mallorca, i en ell es concentren els darers avanços tècnics navals de l'època.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS